REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Kolacja z degustacją szampana i kawioru

Wino & Smak. Szampan & kawior

Zapraszamy w niedzielę 9 czerwca  2024 roku o godz. 17:30 

Kawior i szampan to ikoniczny duet, który pobudza wyobraźnię. Luksusowy perlisty przysmak i najsłynniejsze bąbelki świata to pieszczota dla podniebienia i źródło prawdziwie dekadenckiej przyjemności.

Zapraszamy na kolację z cyklu „Wino i Smak”. Tym razem będziecie się Państwo delektować szlachetnymi trunkami Szampanii od Win Kolekcja i doskonałym Antonius Caviar. W tę ekscytującą podróż pełną wyjątkowych smaków zabiorą Państwa Szef Kuchni Restauracji Weranda Kamil Wełnic, Monika Janeczek z Antonius Caviar oraz utytułoway sommelier Alan Bednarski- sędzia w konkursach winiarskich DWWA Decanter World Wine Award, związany m.in. z City Social London 1* Michelin Star.

Każda puszka Antonius Caviar  to małe arcydzieło.

– Wytwarzamy kawior w sposób tradycyjny, z zastosowaniem znanej od wieków metody „Malossol” (tzn. z dodatkiem niewielkiej ilości soli). Cały proces produkcji odbywa się ręcznie, z wyjątkową pieczołowitością, pod czujnym okiem technologów, którzy swoje pierwsze szlify zdobywali u najwybitniejszych Caviar Masterów na świecie – opowiadają twórcy tej polskiej marki, która  jest obecnie potentatem w hodowli oraz pierwszym  w Europie i drugim na świecie producentem kawioru z jesiotra.
Konsystencja Antonius Caviar  jest jedwabiście gładka, a sam kawior delikatnie rozpływa się na podniebieniu. – Wyjątkowa dbałość o najmniejsze detale oraz indywidualne podejście do każdej porcji ikry sprawiają, że produkcja kawioru jest dla nas nie tylko tradycyjnym rzemiosłem, ale przede wszystkim prawdziwą sztuką – podkreślają twórcy Antonius Caviar

Odkryj świat wykwintnych szampanów.

Winkolekcja współpracuje z czołowymi autorytetami winiarskimi i prezentuje najszerszą w Polsce ofertę producentów szampanów o różnym stylu, historii i filozofii. To zarówno tradycyjne, prestiżowe Grandes Marques, jak i mali, „kilkuhektarowi”, ekologiczni producenci. Specjaliści Winkolekcji przygotowali na wieczór w Restauracji Weranda autorską selekcję szampanów, które  zachwycą miłośników tych szlachetnych trunków.

Bilet: 450 zł/osoba 
Informacje:
tel. 52 5 600 600

Bilety można zakupić przez całą dobę w recepcji Hotelu Bohema (ul. Konarskiego 9) lub w naszym sklepie internetowym:

Planujesz zaproszenie na kolację jako prezent?
Na życzenie przygotujemy voucher w formie eleganckiej karty podarunkowej

      MENU WIECZORU  

APERITIF
Andre Heucq Rose de Meunier

Kawior Antonius***** ,,Oscietra” degustacja z dłoni
Kawior Antonius***** ,,Siberian” degustacja z dłoni

PRZYSTAWKA I
Kawior Antonius*****, rosti ziemniaczane, sos z olejem z pietruszki i kalarepy
Pierre Gimonnet Fleuron Premier Cru Cuis

PRZYSTAWKA II
Kawior Antonius*****, tartaletka z selerem naciowym, ocet ryżowy, jogurt
Dumenil Cuvee Prestige Vieilles Vignes 1er Cru Pecherines

DANIE GŁÓWNE
Polędwica z dorsza Atlantyckiego, małże, jarmuż, leśne grzyby, maślana Brioche z grzybami, sos szampański
Henri Giraud Esprit Nature

DESER
Truskawki w szampanie, rabarbar, beza z estragonem, wanilia
Le Mesnil Demi Sec

PETIT FOUR
Żelka whisky sour, Canele z rumem i wanilią