Zapraszamy na kolację z cyklu „Wino i Smak”. Tym razem będziecie się Państwo delektować szlachetnymi trunkami Szampanii od Win Kolekcja i doskonałym Antonius Caviar. W tę ekscytującą podróż pełną wyjątkowych smaków zabiorą Państwa Szef Kuchni Restauracji Weranda Kamil Wełnic, Monika Janeczek z Antonius Caviar oraz utytułoway sommelier Alan Bednarski- sędzia w konkursach winiarskich DWWA Decanter World Wine Award, związany m.in. z City Social London 1* Michelin Star.
Każda puszka Antonius Caviar to małe arcydzieło.
– Wytwarzamy kawior w sposób tradycyjny, z zastosowaniem znanej od wieków metody „Malossol” (tzn. z dodatkiem niewielkiej ilości soli). Cały proces produkcji odbywa się ręcznie, z wyjątkową pieczołowitością, pod czujnym okiem technologów, którzy swoje pierwsze szlify zdobywali u najwybitniejszych Caviar Masterów na świecie – opowiadają twórcy tej polskiej marki, która jest obecnie potentatem w hodowli oraz pierwszym w Europie i drugim na świecie producentem kawioru z jesiotra.
Konsystencja Antonius Caviar jest jedwabiście gładka, a sam kawior delikatnie rozpływa się na podniebieniu. – Wyjątkowa dbałość o najmniejsze detale oraz indywidualne podejście do każdej porcji ikry sprawiają, że produkcja kawioru jest dla nas nie tylko tradycyjnym rzemiosłem, ale przede wszystkim prawdziwą sztuką – podkreślają twórcy Antonius Caviar
Odkryj świat wykwintnych szampanów.
Winkolekcja współpracuje z czołowymi autorytetami winiarskimi i prezentuje najszerszą w Polsce ofertę producentów szampanów o różnym stylu, historii i filozofii. To zarówno tradycyjne, prestiżowe Grandes Marques, jak i mali, „kilkuhektarowi”, ekologiczni producenci. Specjaliści Winkolekcji przygotowali na wieczór w Restauracji Weranda autorską selekcję szampanów, które zachwycą miłośników tych szlachetnych trunków.
Bilet: 450 zł/osoba
Informacje:
tel. 52 5 600 600
Bilety można zakupić przez całą dobę w recepcji Hotelu Bohema (ul. Konarskiego 9) lub w naszym sklepie internetowym:
Planujesz zaproszenie na kolację jako prezent?
Na życzenie przygotujemy voucher w formie eleganckiej karty podarunkowej
APERITIF
Andre Heucq Rose de Meunier
Kawior Antonius***** ,,Oscietra” degustacja z dłoni
Kawior Antonius***** ,,Siberian” degustacja z dłoni
PRZYSTAWKA I
Kawior Antonius*****, rosti ziemniaczane, sos z olejem z pietruszki i kalarepy
Pierre Gimonnet Fleuron Premier Cru Cuis
PRZYSTAWKA II
Kawior Antonius*****, tartaletka z selerem naciowym, ocet ryżowy, jogurt
Dumenil Cuvee Prestige Vieilles Vignes 1er Cru Pecherines
DANIE GŁÓWNE
Polędwica z dorsza Atlantyckiego, małże, jarmuż, leśne grzyby, maślana Brioche z grzybami, sos szampański
Henri Giraud Esprit Nature
DESER
Truskawki w szampanie, rabarbar, beza z estragonem, wanilia
Le Mesnil Demi Sec
PETIT FOUR
Żelka whisky sour, Canele z rumem i wanilią