REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Catering na Gwiazdkę 2024

 

Czterech Szefów Kuchni naszych restauracji  –  Radosław Karaczewski z Karczmy Rzym, Dariusz Malinowski z Dworu Hulanka, Kamil Wełnic z Restauracji Weranda i Daniel Kruszyński z Pałacu Suchary –  połączyło siły, by stworzyć wyjątkowe menu cateringowe na Boże Narodzenie.  Znajdziecie w nim dużo ich popisowych potraw, ale również tradycyjne dania, których nie może zabraknąć na Waszych świątecznych stołach.

Zamówienia przyjmujemy do czwartku 19 grudnia 2024 r. do godziny 14:00
Zamówienie prosimy złożyć przez formularz elektroniczny:

Odbiór zamówień we wtorek 24 grudnia 2024 r. od godziny 9:00 do 12:00
POTWIERDZENIEM PRZYJĘCIA ZAMÓWIENIA JEST WPŁATA 50 ZŁ NA KONTO
(W TYTULE PRZELEWU PROSIMY WPISAĆ NAZWISKO)
JFJ Sp.z o.o.;  ul. Konarskiego 9, 85-066 Bydgoszcz; ING Bank Śląski: 17 1050 1139 1000 0022 4493 8987
Informacje pod numerem telefonu: 531 531 516

 

MENU CATERINGU NA GWIAZDKĘ 2024
PRZEKĄSKI ZIMNE

  • Talerz mięs na zimno – karkówka ze śliwką, indyk z morelą, schab z grzybami i natką pietruszki  – (500g / porcja)  Specjał Dworu Hulanka! 59.00 zł/porcja
  • Kremowe pate z fois gras i wątróbki drobiowej z puree z śliwki (200 g / porcja) specjał  Werandy! 60 zł/sztuka
  • Tatar z wołu (500g / porcja) 70.00 zł/porcja
  • Pasztet z kaczki i karku wieprzowego z żurawiną (foremka 14×9 cm) 40.00 zł/sztuka
  • Pasztet wegetariański (foremka 14×9 cm) z łagodnym sosem ajwar  38.00 zł/sztuka
  • Ryba (dorsz ) po grecku (500g / porcja) 70.00 zł/porcja
  • Pstrąg zalany – ryba w zalewie słodko kwaśnej (słój 0,9 l) Specjał Karczmy Rzym! 55.00 zł/porcja
  • Śledź w śmietanie z cebulką i jabłkiem (500g / porcja) 40.00 zł/porcja

PRZEKĄSKI ZIMNE W GALARECIE

  • Karkówka z warzywami (100g / porcja) 17.00 zł/porcja
  • Schab gotowany w ziołach, majonez chrzanowy (100g / porcja) 17.00 zł/porcja
  • Indyk z żurawiną i winogronami (100g / porcja) 17.00 zł/porcja
  • Sałatka jarzynowa w szynce (100g / porcja) 16.00 zł/porcja
  • Łosoś z warzywami (100g / porcja) 22.00 zł/porcja
  • Pstrąg z warzywami ( 100g / porcja) 18.00 zł/porcja

ZUPY

  • Grzybowa z borowikami, podgrzybkami i warzywami korzeniowymi (słój 0,9l) 47.00 zł/sztuka
  • Barszcz czerwony  czysty  Specjał Pałacu Suchary! (słój 0,9l) 35.00 zł/sztuka
  • Uszka z grzybami (1 kg) 55.00 zł/kg
  • Pasztecik z mięsem (1 szt. / porcja) specjał  Werandy! 6.00 zł/porcja
  • Krokiet faszerowany kapustą i grzybami (1 szt./porcja) 11.00 zł/porcja

DANIA

  • Kaczka pieczona w całości z jabłkami w sosie własnym (sztuka) Specjał Pałacu Suchary! 120.00 zł/sztuka
  • Zrazy wołowe bite faszerowane, sos pieczeniowy (2 szt./porcję)  30.00 zł/porcja
  • Delikatna wołowina gotowana w bulionie, sos chrzanowy (160g/porcja)  Specjał Karczmy Rzym! 30.00 zł/porcja
  • Kotlet de volaille z puszystym masłem i pietruszką (2 szt./porcja) 28.00 zł/porcja
  • Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem i serem feta (160g/porcja) 28.00 zł/porcja
  • Pierś drobiowa nadziewana kurkami, sos śmietanowy z kurkami (160g/porcja) 32.00 zł/porcja
  • Sakwa Twardowskiego – polędwiczki wieprzowe z grzybami (2 szt./porcja) specjał Dworu Hulanka 32.00 zł/porcja
  • Karp pieczony po polsku z sosem pieczarkowym w foremce do zapieczenia (300g ryby + sos/porcja) 65.00 zł/porcja
  • Boeuf Strogonow (500g/porcja) 45.00 zł/porcja
  • Kulebiak z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną (foremka 25 x 10cm) 45.00 zł/porcja
  • Bigos staropolski  (500g/porcja) Specjał Dworu Hulanka! 30.00 zł/kg
  • Pierogi: z kapustą i grzybami (1 sztuka) 4.00 zł/sztuka

DODATKI

  • Modra kapusta (250g) 11.00 zł/porcja
  • Buraczki zasmażane (250g) 11.00 zł/porcja
  • Sos śmietanowy z leśnymi grzybami – na ciepło (250g) 15.00 zł/porcja
  • Sos śmietanowy z kurkami – na ciepło (250g) 20.00 zł/porcja

CIASTA/PIECZYWO

  • Karczemny sernik z bakaliami80.00 zł/ 20×30 cm
  • Karczemny jabłecznik z bezową pianą i kruszonką70.00 zł/ 20 x 30 cm
  • Makowiec 65.00 zł/ ok. 1-1,2 kg
  • Chleb żytni na zakwasie (20×11 cm) specjał  Werandy!18.00 zł/20 x 11 cm