MENU KOLACJI SYLWESTROWEJ
Aperitif
Kir Royal
Amouse Bouche
Kawior z pstrąga, wędzony ziemniak francuski, kwaśna śmietana ze Strzałkowa
pieczywo pszenne na zakwasie żytnim
Przystawka
Carpaccio z dojrzewającej piersi kaczki, chutney z buraka, wędzona słonina, orzechy pini
Zupa
Powoli gotowany bulion wołowy, gołąbek z konfitowanym żebrem, olej rydzowy, czarna kurka
Intermezzo
Sorbet cytrynowy z hiszpańskim winem musującym
Danie Główne I
Polędwica z Dorsza Atlantyckiego
pieczona marchew z miso, kiszona cytryna, demi glace rybny
Danie Główne II
Pithivier z gęsiną i borowikami
Ciasto francuskie, borowiki, naleśnik szpinakowy, szarpane gęsie udo, jus z czarną porzeczką
Deser
Tiramisu, kruszonka z orzecha laskowego , lody mascarpone
Petits Fours
Canelles de Bordeuax czekoladowe, ptyś z kremem wanilia-bergamotka
Po Północy
Rozgrzewający rubinowy z barszcz pasztecikiem
NA ŻYCZENIE MENU W WERSJI WEGETARIAŃSKIEJ